Frank Extra begon zijn muzikale carrière in het Limburgse Tegelen. Daar koos hij na 3 jaar AMV-les bij “Meister Rutten” voor klarinet bij diezelfde docent. Omdat er toch wel wat van talent in zat ging het behoorlijk voorspoedig. Na 2 jaar klarinet werd de saxofoon en een jaar later de basklarinet aan het instrumentarium toegevoegd. Nieuwsgierigheid naar de techniek van die instrumenten brachten hem ertoe om vanaf z’n 14e kleine problemen, zoals losse kurkjes of polsters, zelf op te lossen. Door de liefde en aanleg voor muziek en techniek werden de reparaties steeds verder uitgebreid in moeilijkheid en resultaat.

Op z’n 19e verhuisde Frank naar Arnhem om daar klarinet te studeren aan het conservatorium. Na het afronden van de studie docerend musicus klarinet ging de reis verder in Rotterdam waar hij het diploma uitvoerend musicus basklarinet haalde. Al die tijd verdiepte en bekwaamde hij zich verder in onderhoud en reparaties bij houtblaasinstrumenten. Vele omzwervingen, instrumenten en woonplaatsen verder kwam hij terecht in Sneek. De werkweek bestond uit deels lesgeven en het andere deel repareren/onderhouden van houtblaasinstrumenten.

In 2023 kwam hij in contact met Yasmin Sollie, eigenaar van Sollie Muziek in Leeuwarden. Yasmin was van plan om een deel van zijn zeer uitgebreide werkzaamheden af te stoten. Dat was een uitgelezen kans voor Frank om het reparatiewerk flink uit te breiden. Na enkele maanden intensieve samenwerking met Yasmin, om optimaal te profiteren van Yasmin’s kennis, ervaring en mooie verzameling gereedschap, verhuisde de reparatiewerkplaats naar Sneek om daar als Extramuziek Blazersatelier verder te gaan onder leiding van Frank. In het voormalige politiebureau van Sneek is een mooie werkplaats ingericht waar Frank iedere dag, behalve de donderdag, aan het werk is met klarinet, saxofoon en dwarsfluit. Iedere vrijdag is Daniël Steendam aanwezig voor de koperinstrumenten.